BESPLATNA POLITIKA – OBAVIJEST

By | 7. srpnja 2017.

 

Poštovani čitatelji bloga Besplatna politika,

tijekom ljeta ćemo najavljivati stanke u objavama, pa to činimo i sada.

Kao što smo nakon izbora rekli, analiza lokalnih izbora više nije dnevnopolitička zanimljivost (kao što je jednim dijelom bilo samo praćenje i najava lista prije i tijekom kampanje i prvih rezultata izbora između dva kruga), nego je to vrijedna trajna informacija o tome što se događalo na izborima 2017., te kakve su promjene u odnosu na prethodne lokalne izbore (2013., ali i sve druge prije njih). Tu cjelovitu analizu izradit ćemo, kako smo obećali, tijekom ljeta i objavljivati je u dijelovima.

Obradili smo i objavili dio rezultata HNS-a (ostali su još rezultati za gradska i općinska vijeća), nakon čega će slijediti rezultati za HSS, SDP, HDZ i na koncu nezavisnih lista. Na samom kraju tog golemog analitičkog posla, i parcijalnih objava tijekom ljeta, u rujnu ćemo objaviti cjeloviti sažetak sa svim ključnim zbirnim podacima, prema svim relevantnim parametrima (dakle, da vas “brojke” ne zamore tijekom ljetnog odmora, u sažetku ćete na kraju dobiti na jednom mjestu presjek svih ključnih podataka).

Nakon te završne objave analize lokalnih izbora, blog ćemo otvoriti prema raznim drugim politikama i političkim fenomenima te uključiti niz stručnih suradnika iz raznih područja, pretvarajući blog u političko-analitički portal.

Sljedeća objava analize lokalnih izbora bit će postavljena u ponedjeljak, 24. srpnja.

 

Ivica Relković, autor

 

Podijelite:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone